Pažitka
Název:

Zapečený králík na česneku a zelenině s bramborem


Zapečený králík na česneku a zelenině s bramborem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
králičí stehna2 ks
česnek2 stroužky
cibule2 ks
mrkev2 ks
brambory dle potřeby
sůl dle chuti
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Maso u nás doma nesmí chybět a králičí je u našeho malého strávníčka TOP.
A jelikož jej miluje na česneku, tak jeho přání bylo vyplněno a ještě trošku vylepšeno.

Králičí stehna opláchneme, vložíme do zapékací mísy, osolíme a potřeme česnekem, přidáme pokrájenou cibuli, mrkev a podlijeme vodou. Pečeme přiklopené na 180°C. V případě potřeby podlijeme vodou. Když je maso měkké potřeme Ghíčkem, necháme již odklopené a necháme ještě upéct kůrčičku. Podáváme s uvařeným bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno