Pažitka
Název:

Zapečený králík na česneku cibuli, mrkvi s bramborem a špenátem


Zapečený králík na česneku cibuli, mrkvi s bramborem a špenátem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
králičí stehna2 ks
česnek2 stroužky
cibule2 ks
mrkev2 ks
brambory dle potřeby
sůl dle chuti
voda dle potřeby
Špenát:
špnát350 g
česnek dle chuti
vejce2 - 3 ks
mandlové mléko dle chuti
sůl dle chuti
menší cibule2 ks
Postup přípravy:

Tatínkovi ani malému nesmí chybět ke králíčkoví špenát a co by matka pro své chlapy neudělala že? Hlavně když chutná a sklízí se prázdné talíře.

Králičí stehna opláchneme, vložíme do zapékací mísy, osolíme a potřeme česnekem, přidáme pokrájenou cibuli, mrkev a podlijeme vodou. Pečeme přiklopené na 180°C. V případě potřeby podlijeme vodou. 
Mezitím si připravíme špenát. Na Ghí si orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme povolený špenát, povaříme, rozmixujeme, přidáme rozkvrdlaná vejce, dochutíme prolisovaným česnekem, osolíme a dle chuti zjemníme mandlovým mlékem. 
Když je maso měkké potřeme Ghíčkem, necháme již odklopené a necháme ještě upéct kůrčičku. 
Po upečení maso vyjmeme a cibuli s mrkví rozmixujeme, můžeme použít jako přeliv přes brambory.

Vše podáváme společně s uvařeným bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno