Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
králičí stehna | 2 ks |
česnek | 2 stroužky |
cibule | 2 ks |
mrkev | 2 ks |
brambory | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
voda | dle potřeby |
Špenát: | |
špnát | 350 g |
česnek | dle chuti |
vejce | 2 - 3 ks |
mandlové mléko | dle chuti |
sůl | dle chuti |
menší cibule | 2 ks |
Tatínkovi ani malému nesmí chybět ke králíčkoví špenát a co by matka pro své chlapy neudělala že? Hlavně když chutná a sklízí se prázdné talíře.
Králičí stehna opláchneme, vložíme do zapékací mísy, osolíme a potřeme česnekem, přidáme pokrájenou cibuli, mrkev a podlijeme vodou. Pečeme přiklopené na 180°C. V případě potřeby podlijeme vodou.
Mezitím si připravíme špenát. Na Ghí si orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme povolený špenát, povaříme, rozmixujeme, přidáme rozkvrdlaná vejce, dochutíme prolisovaným česnekem, osolíme a dle chuti zjemníme mandlovým mlékem.
Když je maso měkké potřeme Ghíčkem, necháme již odklopené a necháme ještě upéct kůrčičku.
Po upečení maso vyjmeme a cibuli s mrkví rozmixujeme, můžeme použít jako přeliv přes brambory.
Vše podáváme společně s uvařeným bramborem.
Podrobné info: