Ingredience: | |
malý květák | 1 ks |
světlá quinoa | 30 g |
červená quinoa | 30 g |
bílá cibule | 1 ks |
šalotka | 1 ks |
menší pórek | 1/4 ks |
větší mrkev | 1 ks |
petržel | 1/2 ks |
Mahá koření | 1 lžička |
vajíčka | 2 - 3 ks |
sůl | dle chuti |
bazalka | na ozdobení |
Už jsem několikrát psala, že zapečená zelenina u nás prostě frčí a kombinací je neomezené množství. Květák v kombinaci s quinoou nám moc zachutnal a hlavně když potřebujete po obědě pracovat na zahradě je to příjemné a lehké jídlo.
Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, mrkev očistíme a rozkrájíme na kostičky, stejně tak petržel, vše uvaříme v páře, nevaříme úplně do měkka, myslíme na to, že budeme zeleninu ještě zapékat. Mezitím si orestujeme na Českém Ghíčku pokrájené cibule společně s mahá kořením a uvaříme quinou, kterou propláchneme a vaříme ve dvojnásobném množství vody.
Quinou po uvaření necháme v cedníku okapat a přidáme do zapékací mísy s ostatní zeleninou, osolíme, přiklopíme a pečeme, nakonec přidáme rozkvrdlaná osolená vajíčka a krátce zapečeme bez přiklopení.
Podrobné info: