Pažitka
Název:

Zapečený květák se zeleninou, vajíčky a Mahá kořením

bez BKM, lepku, vegetariánské


Zapečený květák se zeleninou, vajíčky a Mahá kořením


Ingredience:
Ingredience:
menší květák1 ks
malé brambory3 ks
malá mrkev3 ks
malá cuketa1/2 ks
celá vejce3 ks
velká cibule1 ks
šalotka1 ks
Mahá koření1 lžička
sůl dle chuti
České Ghíčko Bio dle potřeby
Postup přípravy:

Zapečenou zeleninu milujeme, a když dorazila bedýnka s květákem, cuketami a další zeleninou, rozhodla jsem se ji zkombinovat a musím říct, že jsme si moooc pochutnali. V jednoduchosti je krása. Navařeno a můžeme vyrazit ven, kde krásně svítí sluníčko.

Na páře si uvaříme květák. Na Ghí si orestujeme cibuli a šalotku společně s Mahá kořením. Do zapékací mísy dáme uvařený květák, orestované cibule a přidáme pokrájenou zeleninu - brambory, mrkev, cuketu, osolíme, přiklopíme. Pečeme do změknutí zeleniny a nakonec přidáme rozkvrdlaná, osolená vejce, které do směsi zamícháme a krátce zapečeme již bez přiklopení.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno