Ingredience: | |
ovesné vločky | 2 hrnky |
ovesné mléko | 2 hrnky |
skořice | 1 lžička |
prášek o pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
sůl | špetka |
med | 2 lžíce |
vejce | 1 ks |
blumy | 3 ks |
Mám ráda jídla, která se mohou použít na více způsobů. Ovesná kaše jako taková je skvělým startem do nového dne. Stačí však změna v jejím podávání a hned tu vedle snídaně máme i vydatnou svačinu. Vločky, ovoce a med jsou skvělou kombinací k tomu, aby dodaly člověku potřebnou energii.
V jedné míse si smícháme ovesné vločky se skořicí, práškem do pečiva a solí. V jiné menší misce smícháme mléko s medem a vejcem. Tuto směs přidáme k vločkám a důkladně promícháme. Malé zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Na dno každé misky dáme část nakrájených blum a na ně pak nalijeme vločkovou směs. Navrch dáme zbytek nakrájených blum a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut.
Podáváme se lžící bílého jogurtu, pokapané medem či javorovým sirupem, teplé i studené. Může sloužit jako snídaně či vydatná svačina.
Podrobné info: