Pažitka
Název:

Zapékané gnocchi se čtyřmi druhy sýrů, smetanou a šunkou serano


Zapékané gnocchi se čtyřmi druhy sýrů, smetanou a šunkou serano


Ingredience:
Ingredience:
gnocchi2 balíčky
smetana ke šlehání500 ml
šunka Serano1 balíček
kudrnačka dle chuti
4 druhy sýrů - eidam, uzený eidam, čedar, parmazán (u všech si nastrouhejte zhruba stejné množství) dle potřeby
Postup přípravy:
Dnes bych vám ráda přinesla opět jeden recept. Je skupina lidí, která pokrmy se smetanou a sýrem vůbec nemusí. A pak je skupina lidí, která tato jídla doslova miluje.
U nás jsou zapékané pokrmy se smetanou opravdu oblíbené, ať už se jedná o zapékané kotlety nebo třeba jen gratinované brambory. Dokonce i u Pepánka si mohu být na sto procent jistá, že nejen že sní to, co mu nandám, ale dokonce si přidá. Takže pokud patříte také k milovníkům těchto jídel, můžete zkusit třeba toto...
 
Nejprve si uvaříme dle popisu na obalu gnocchi. Rozpálíme si troubu, gnochci po uvaření přecedíme a přendáme do zapékací misky,na kousky natrháme šunku,  posypeme nastruhaným sýrem, zalijeme smetanou, promícháme a vhodíme nasekanou kudrnačku a pečeme v předehřáté troubě do zahuštění omáčky a na povrchu se nám musí zapéct krustička. Pokrm nesolíme, protože zvolené sýry jsou dostatečně slané, aby vznikla vyvážená chuť.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno