Ingredience: | |
polotučné mléko | 250 ml |
vejce | 3 ks |
hladká světlá mouka | 120 g |
sůl | špetka |
rozpuštěné a lehce zchladlé máslo | 20 g |
Náplň: | |
čerstvý baby špenát | 600 g |
ricott | 250 g |
mascarpone | 120 g |
olivový olej | trochu |
čerstvě nastrouhaný sýr pecorino nebo parmezán | 80 g |
česnek | 2 malé stroužky |
pepř | špetka |
sůl | dle chuti |
muškátový oříšek | 2 špetky |
Tyto italské palačinky jsou naprosto nepřekonatelné, měla jsem chuť sníst je naprosto všechny. Pokud jste do teď koukali na slané palačinky - crespelle - přes prsty a milujete špenát , tak tohle jídlo si naprosto zamilujete! Nádherně se zde snoubí lehoučké, tenké palačinkové těsto s česnekem ochucenou sýrovou náplní. Voní i chutnají opravdu božsky. K receptu jsem samozřejmě použila opět svou teď už nejoblíbenější pánev Castey ,kterou mi poskytl pro palačinkové recepty eshop Značkové nádobí. Díky němuž Vám už přináším v pořadí již třetí zajímavý palačinkový recept. Tak jdeme na to. Recept je vhodný jako teplý předkrm (1 palačinka na osobu) nebo jako hlavní chod (cca 2-3 palačinky na osobu). Palačinky je potřeba mít spíše menší a hlavně tenké.
Palačinky:
Všechny suroviny smícháme v hladké těsto bez žmolků, přikryjeme folií a dáme odpočinou na 30 minut. Lépe se uvolní lepek a palačinky se budou snadněji péct.
Náplň: