Pažitka
Název:

Závitek z vepřového karé


Závitek z vepřového karé


Ingredience:
Ingredience:
vepřové karé (kotleta bez kosti)2 plátky
dijonská hořčice2 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
červená kapie kousek
kyselá okurka1 ks
anglická slanina200 g
mletá vepřová plec150 g
smetana na vaření 12%1 panák
česnek1 stroužek
majoránka a oregano1 lžička
cibule1 ks
sádlo2 lžíce
máslo plátek
solamyl1 lžička
vývar nebo voda na podlití300 ml
Postup přípravy:

Závitky se dají péct na tisíc způsobů, můžete se tedy inspirovat právě tímto receptem, který vás určitě chuťově nezklame. Recept zvládne i méně zdatná kuchařinka.

Plátky vhodné na závitky naklepeme v mikrotenovém sáčku natenko, ale opatrně, abychom neutvořili otvor v mase. Mletou plec osolíme, opepříme, přidáme drcenou majoránku a oregano, a vymícháme společně se smetanou. Necháme cca 2 hodiny v chladu. Naklepané plátky z obou stran osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme dijonskou hořčicí. Poklademe plátky anglické slaniny. Tu, co nám zbude, nakrájíme na kostičky. Rovněž tak kapii a okurku. Toto vše přidáme do uleženého mletého masa a promícháme. Rozložíme na anglickou slaninu a utvoříme závitky. Sepneme sponou nebo zavážeme motouzem, případně si vypomůžeme párátky. Na rozpáleném sádle zprudka závitky ze všech stran orestujeme. Odložíme na talíř a ve výpeku osmahneme dohněda na kostičky nakrájenou cibuli. Vrátíme zpět závitky, podlijeme vývarem nebo vodou do 2/3 masa a pod pokličkou /nebo v tlakovém hrnci/ dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby doléváme vodu nebo vývar. Měkké závitky vyjmeme, zbavíme párátek, spon apod. Do šťávy přidáme solymyl rozmíchaný v trošce vody a chvilku necháme provařit. Pak přes jemné sítko přecedíme, necháme znovu zevřít a přidám kousek másla. Přidáme závitky a prohřejeme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno