Ingredience: | |
hovězí roštěná | 400 g |
toustový chléb | 150 g |
strouhaný parmazán | 100 g |
česnek | 2 stroužky |
hladkolistá petržel | hrst |
sůl | špetka |
směs koření BLOGNESE | 3 lžíce |
olivový olej | trochu |
šunka | 50 g |
mozzarella | 100 g |
Šťavnaté závitky z hovězí roštěné....kdo by odolal?
Toustový chleba rozmixujeme, dáme na suchou pánev s nepřilnavým povrchem a opékáme za stálého míchání dozlatova. Necháme vychladnout a znovu rozmixujeme společně s nastrouhaným parmazánem a česnekem. Směs vysypeme do misky a promícháme se solí, kořením BOLOGNESE a nasekanou petrželkou.
Maso nakrájíme na slabé plátky a ještě naklepeme hladkou paličkou dotenka. Maso by mělo mít cca 2 mm.
Mozzarellu nakrájíme na nudličky.
Do hlubokého talíře dáme pár lžic olivového oleje.
Každý plátek lehce omočíme v oleji, pak obalíme z obou stran v ochucené strouhance. Na maso položíme plátek šunky a nudličky mozzarelly. Pravý a levý okraj masa zahneme do středu a pak zavineme. Spíchneme párátkem. Takto nám sýr nevyteče.
Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 10 - 15 minut dozlatova.
Involtiny můžeme opéct ze všech stran i na pánvi.
Podrobné info: