Pažitka
Název:

Zdravé domácí Bounty


Zdravé domácí Bounty


Ingredience:
Ingredience:
mletý kokos2 hrnky
husté kokosové mléko200 ml
kokosový olej3 lžíce
agávový sirup2 - 3 lžíce
vanilková esence pár kapek
sůl špetka
kvalitní tmavá čokoláda (min 60% kakaa)250 g
kokosový olej1 lžíce
Postup přípravy:

Je tu druhá adventní neděle a já přicházím s receptem na jedno nepečené cukroví, které ale nutně nemusíte připravovat pouze na Vánoce, ale klidně po celý rok, jak to dělám já. Na druhou stranu k Vánocům se skvěle hodí, a jelikož příprava je rychlá, můžete s ním ozdobit vánoční stůl doslova na poslední chvíli. Kokos je u nás doma docela oblíbený a tyčinku Bounty jsem si dříve občas koupila. Je ale šíleně sladká, konkrétně obsahuje cca 9 kostek cukru. Tak jsem si řekla proč si nevyrobit svoji vlastní verzi, ve které přesně vím, co je a ještě si ji udělám o mnoho zdravější. Navíc je to skvělá volba právě i na vánoční stůl, kde se bude krásně vyjímat mezi nepečeným cukrovím. Bounty můžete vytvářet opravdu až na poslední chvíli a do té doby skladovat v lednici. Kokos k Vánocům neodmyslitelně patří a já věřím, že si na tyčinkách pochutnáte stejně tak, jako my. Jestliže navíc zvolíte veganskou čokoládu, bude pochoutka zcela veganská a bez laktózy.

V menším hrnci smícháme kokos, sůl, kokosové mléko i olej a nakonec esenci a zahřejeme na mírném plameni. Přidáme agávový sirup podle potřeby a pořádně promícháme, až se všechny ingredience spojí. Odstavíme z plamene a necháme zchladnout. Mezitím si středně velkou plastovou krabičku vysteleme pečícím papírem a kokosovou směs do ní rovnoměrně rozetřeme - hmota by měla mít výšku cca 1,5 - 2 cm. Dáme zchladnout do lednice, dokud hmota lehce neztuhne a potom ji nakrájíme na drobné obdélníčky, takové dvojhubky :) Nakrájené kousky přemístíme do mrazáku a necháme zmrznout, aby s nimi šlo později dobře manipulovat. 
Později ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu spolu s kokosovým olejem, zmrzlé kousky do ní rychle namáčíme, okapeme a necháme zaschnout na mřížce nebo na pečícím papíře. Skladujeme v lednici.
Podrobné info:
Počet porcí16 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Zástěrová

    zavřít okno