Ingredience: | |
mletý kokos | 2 hrnky |
husté kokosové mléko | 200 ml |
kokosový olej | 3 lžíce |
agávový sirup | 2 - 3 lžíce |
vanilková esence | pár kapek |
sůl | špetka |
kvalitní tmavá čokoláda (min 60% kakaa) | 250 g |
kokosový olej | 1 lžíce |
Je tu druhá adventní neděle a já přicházím s receptem na jedno nepečené cukroví, které ale nutně nemusíte připravovat pouze na Vánoce, ale klidně po celý rok, jak to dělám já. Na druhou stranu k Vánocům se skvěle hodí, a jelikož příprava je rychlá, můžete s ním ozdobit vánoční stůl doslova na poslední chvíli. Kokos je u nás doma docela oblíbený a tyčinku Bounty jsem si dříve občas koupila. Je ale šíleně sladká, konkrétně obsahuje cca 9 kostek cukru. Tak jsem si řekla proč si nevyrobit svoji vlastní verzi, ve které přesně vím, co je a ještě si ji udělám o mnoho zdravější. Navíc je to skvělá volba právě i na vánoční stůl, kde se bude krásně vyjímat mezi nepečeným cukrovím. Bounty můžete vytvářet opravdu až na poslední chvíli a do té doby skladovat v lednici. Kokos k Vánocům neodmyslitelně patří a já věřím, že si na tyčinkách pochutnáte stejně tak, jako my. Jestliže navíc zvolíte veganskou čokoládu, bude pochoutka zcela veganská a bez laktózy.