Ingredience: | |
sladké brambory (batáty) | 600 g |
mleté mandle | 100 g |
rýžová mouka | 100 g |
sušené ovoce (datle, fíky a meruňky) | 14 kousků |
holandské kakao | 4 velké lžíce |
javorový sirup | 4 lžíce |
rýžovo-kokosové mléko | 150 ml |
sůl | špetka |
Brownies! Za normálních okolností je to skvělá, delikátní záležitost plná čokolády, vajec, másla a mouky. No jo, ale co když zaznamenáte, že se Vaše bříško, které bylo kdysí krásně ploché nabývá kulatějších a kulatějších rozměrů… Možná si jen povzdechnete a možná se s ním pustíte do boje, stejně tak jako já.
A tak jsem začala hledat zdravější recepty, kde nebude plno cukru ani mouky. No a tak jsem našla recept na toto zdravé brownies ze sladkých brambor. Zprvu jsem byla docela rozpačitá, protože jsem nevěřila tomu, že to bude fajn, nicméně výsledek mě velmi mile překvapil a věřím, že stejně tak překvapí i Vás.
1. Sladké brambory nakrájejte na menší kousky a dejte vařit do změknutí.
2. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
3. Uvařené kousky sladkých brambor rozmixujte a pyré přendejte do mísy.
4. Sušené ovoce rozsekejte nebo rozdrťte a přidejte ho do mísy k bramborovému pyré.
5. Do mísy nyní přidejte mandle, mouku, kakao, javorový sirup, sůl i mléko a obsah mísy důkladně zpracujte, abyste vytvořili celistvou směs, která bude malinko tekutější.
6. Formu na chleba vystlelte pečícím papírem a přendejte to ní batátovo-kakaovou směs
7. Dejte péct na 30 minut do trouby.
8. Po vytažení z trouby nechte brownies vychladnout, nakrájejte jej na plátky a můžete podávat.
Tip: K brownies se výborně hodí vanilková zmrzlina nebo (pokud nejste vegani) řecký jogurt.
Podrobné info: