kuřecí stehenní řízek (pokud chcete echt dietní, tak použijte prsní řízky) | 3 ks |
malá cibulka | 2 ks |
červená kapie | 1 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
koření | dle chuti |
vejce | 1 ks |
mléko | 50 ml |
strouhanka | 3 lžíce |
střední brambora | 5 ks |
Ingredience: |
Jak na Nový rok, tak po celý rok...asi každý mívá na konci starého roku spoustu plánu a předsevzetí, se kterými vstupuje do roku nového...horší už je to potom s plněním toho všeho. A tak i letos já.
Dupla jsem si a řekla jsem, že budu vařit a hlavně jíst tak, abych svoji konfekční velikost 44 dostala na 40. A musím sama sebe pochválit, že moje novoroční předsevzetí zatím držím. Jsem ráda za každý tip na zdravější vaření, každý dobrý receptík a tak i já vás bych chtěla obohatit o jeden můj. Snad se vám bude líbit.
Kuřecí řízky si namelte na masové strojku nebo mixeru, cibulku a polovinu papriky pokrájejte nadrobno, přidejte k masu, přidejte vajíčko, mléko, strouhanku, osolte, opepřete a okořeňte kořením, které máte rádi a promíchejte v těsto. Z toho potom uplácejte karbanátky a vložte do síta parního hrnce. Brambory oloupejte, pokrájejte, na větší kousky nakrájejte k bramborům druhou cibulku a druhou půlku papriky, vložte do druhého síta a vařte 20 minut.
Já mám k tomuto vaření parní hrnec od firmy Tupperware, tento fešák se jmenuje 101°Microgourmet. Je určený na parní vaření v mikrovlnné troubě. Můžete si ho prohlédnout na fotografii, kterou přikládám k receptu. Tento hrnec se skládá ze čtyř částí. Vespod je miska, do které se dává voda, nad ní hluboké síto, na něm mělké síto a víko.
Brambory a veškerá jiná zelenina vařením v páře neztrácí svoji barvičku, zachovává si veškeré vitamíny a chuťově si zachovává svoji přirozenou vlastnost, kolikrát není třeba ani solit. Mohu jen doporučit.