Ingredience: | |
pohanka | 1 hrnek |
voda | 2 hrnky |
sůl | 1/2 lžičky |
žampiony (nasekané na drobno) | 3 ks |
olivy (já jsem použila olivy plněné tuňákem z konzervy) nakrájené na čtvrtinky | 15 ks |
červená paprika | 1 ks |
jarní cibulka (nakrájená na drobné kousky) | 1 ks |
čerstvý kopr | dle chuti |
máta | dle chuti |
šťáva z limetky | 1 ks |
bílý vinný ocet | 2 lžíce |
citronový olivový olej | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
barevný pepř | špetka |
Pohanka je zdravé jídlo našich babiček a v rámci mého zdravějšího stravování už jsem ji vyzkoušela a dnes jsem jí dala opět šanci. Tenhle salát,co jsem udělala k večeři mě naprosto dostal ;)
Pohanku s kousky žampionů opražte na trošce olivového oleje (téměř na sucho) na pánvi, zalijte osolenou vroucí vodou a vařte pod pokličkou na mírném ohni 15 minut. Směs dejte do větší mísy a nechte vychladnout.
Všechny ostatní ingredience přidejte do mísy a promíchejte tak, aby se olej a ocet dostal ke všem pokrájeným kouskům zeleniny. Nechte odpočinout v chladu alespoň 30 minut, aby se salát lehce provoněl.
Pohanku moc nevyhledávám, což je škoda, protože se při dietě hodně doporučuje. No a tak jsem ji opět vyzkoušela a musím uznat, že v této kombinaci se zeleninou a hlavně provoněná koprem a mátou je vynikající!!!!
Podrobné info: