Pažitka
Název:

Želátka s vanilkovým krémem

vegan


Želátka s vanilkovým krémem


Ingredience:
tofu natural nebo silken tofu (použila jsem natural, jde mi krásně našlehat)100 g
sojové nebo mandlové mléko (můžete přidat i 80ml pro krémovější konzistenci)50 ml
kvalitní vanilkový extrakt nebo vanilková semínka z lusku1 lžička
stévie nebo agave sirup (nyní sladím pouze stévií) dle chuti
kvalitní strouhaný kokos1 lžička
agar2 lžičky
voda200 ml
drobné ovoce (měla jsem mraženou lesní směs)50 g
Ingredience:
Postup přípravy:

Mám tady pro Vás opět jeden recept, který byste měli vyzkoušet, a doufám, že si pochutnáte stejně jako já :o) 

Teď  v přípravě se snažím vymýšlet a dělat co nejjednodušší recepty, kde najdu také nějaké bílkoviny, co nejméně tuků a sacharidů, vždy si dopřávám pouze v nejvyšší sacharidový den.

Tenhle jednoduchý, rychlý a výborný dezert zvládne opravdu každý, pokud jej budou dělat sportovci, jde jednoduše doplnit i o protein, je to vyzkoušeno a chutná to :o)

Postup:
Nejprve jsem si připravila vanilkový tofu tvaroh, rozšlehala jsem do hladkého krému tofu, sojové mléko, vanilkový extrakt, sladidlo a kokos (kdo chce verzi s proteinem, přidá i ten). Lesní směs dáme do nepřilnavého kastrolu a zalijeme vodou, necháme ovoce lehce rozvařit, opět můžeme přisladit, já použila pár kapek stévie a vmícháme agar, dobře promíchávejte a vařte na mírném plameni, začne pomalu houstnout, vaříme cca. 5 minutek, připravíme si skleničky a do poloviny vlijeme ovocnou směs a lžící klademe do středu tofu krém, dáme vychladit do lednice, podáváme s ovocem a šlehačkou ( pokud nejste v dietě :o) )

Pozn.: pro sportovce přidat oblíbený vanilkový protein, já doporučuji vanilkový weider nebo sunwarrior. Tyto proteiny můžete u mě objednat :o). Zkoušela jsem i neutrál good hemp a také v pořádku. Pokud byste měli o nějaké vegan doplňky zájem, můžete mne kontaktovat nebo navštívit moji stránku tady.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Silvie Beránková

    zavřít okno