Ingredience: | |
mrkev | 100 g |
batáty | 40 g |
pórek | 40 g |
růžičková kapusta | 70 g |
loupané konopné semínko | 1 lžička |
řepkový olej | dle potřeby |
Syn má zeleninu v páře stále velmi rád. Když máme bezmasé dny, sázím často na zeleninku v páře, kterou doplňuji konopným semínkem, které je výživné, především díky vyváženému poměru omega 3 a 6 nenasycených mastných kyselin. Dále obsahuje vitamíny E, B1, B2, minerály železo, fosfor, draslík, hořčík a vlákninu či lecitin. Nám se rovněž osvědčilo při léčbě atopického ekzému.
Zeleninu očistíme, nakrájíme kromě růžičkové kapusty, kterou jen očistíme, zeleninu uvaříme v páře. Uvařenou mrkev, batát, pórek, kapustu společně s pár kapkami řepkového oleje rozmixujeme v hladkou kaši. Ve hmoždíři si rozmačkáme konopné semínko, kterým směs posypeme. Ozdobíme kapustou.
Podrobné info: