Ingredience: | |
červená kapie | 5 ks |
cibule | 2 ks |
česnek | 3 stroužky |
středně velké brambory | 2 ks |
středně velká mrkev | 1 ks |
celer | 1 silnější plátek |
máslo | 1 silnější plátek |
nasekané petrželové lístky | 1 lžíce |
voda | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti |
Dále budeme potřebovat: | |
starší rohlíky | 3 ks |
olej | 3 lžíce |
granulovaný česnek | 1 lžíce |
V každé rodině se určitě najde alespoň jeden strávník, který moc nestojí o určitý druh zeleniny. Krémové pokrmy ale vždy snědí všichni.
Rohlíky nakrájíme na kostičky a na rozehřátém oleji s granulovaným česnekem je osmažíme do zlatavé barvy.
Všechnu zeleninu očistíme.
Půl papriky nakrájíme na drobné kostičky a odložíme na závěrečné posypání polévky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a zbytek zeleniny na větší kousky.
Do hrnce na rozehřáté máslo dáme na 2 minuty restovat cibuli a česnek.
Přidáme ostatní zeleninu, zalijeme 3/4 litrem horké vody, osolíme a slabým varem vaříme 20 minut.
Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem a naředíme převařenou horkou vodou na námi požadovanou hustotu.
Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Na talíři posypeme petrželkou, odloženou nakrájenou paprikou a osmaženými krutonky.
Podrobné info: