Pažitka
Název:

Zeleninová krémová polévka s paprikou


Zeleninová krémová polévka s paprikou


Ingredience:
Ingredience:
červená kapie5 ks
cibule2 ks
česnek3 stroužky
středně velké brambory2 ks
středně velká mrkev1 ks
celer1 silnější plátek
máslo1 silnější plátek
nasekané petrželové lístky1 lžíce
voda dle potřeby
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Dále budeme potřebovat:
starší rohlíky3 ks
olej3 lžíce
granulovaný česnek1 lžíce
Postup přípravy:

V každé rodině se určitě najde alespoň jeden strávník, který moc nestojí o určitý druh zeleniny. Krémové pokrmy ale vždy snědí všichni. 

Rohlíky nakrájíme na kostičky a na rozehřátém oleji s granulovaným česnekem je osmažíme do zlatavé barvy. 

Všechnu zeleninu očistíme. 

Půl papriky nakrájíme na drobné kostičky a odložíme na závěrečné posypání polévky. 

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a zbytek zeleniny na větší kousky. 

Do hrnce na rozehřáté máslo dáme na 2 minuty restovat cibuli a česnek. 

Přidáme ostatní zeleninu, zalijeme 3/4 litrem horké vody, osolíme a slabým varem vaříme 20 minut.

Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem a naředíme převařenou horkou vodou na námi požadovanou hustotu.

Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Na talíři posypeme petrželkou, odloženou nakrájenou paprikou a osmaženými krutonky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno