Pažitka
Název:

Zeleninová polévka


Zeleninová polévka


Ingredience:
Ingredience:
malý květák1 ks
petržel1 ks
mrkev2 ks
batát1/2 ks
bílá ředkev1 ks
pórek40 g
majoránka špetka
voda1,5 l
bazalka na ozdobení
mořská sůl dle chuti
řepkový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Přes zimu se snažím kombinovat zeleninu s majoránkou, která je velmi cenným kořením obzvlášť v tomto období, kdy nás trápí chřipky a navíc povzbuzuje chuť k jídlu a tvorbu žaludečních šťáv. Působí také protinadýmavě. Uvolňuje křeče a posiluje nervový systém. Doporučuje se jako inhalace nebo jako přísada při rýmě, astmatu a prochladnutí. No a tak vznikla tato polévka.

Zeleninu očistíme, rozkrájíme, krátce prohřejeme na řepkovém oleji, zalijeme vodou a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, osolíme a přidáme majoránku a krátce povaříme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno