Pažitka
Název:

Zeleninová polévka s celestýnskými nudlemi a pestem z medvědího česneku


Zeleninová polévka s celestýnskými nudlemi a pestem z medvědího česneku


Ingredience:
Ingredience:
cibule1 ks
mrkev4 ks
petržel1 ks
celer1/4 ks
máslo50 g
pesto z medvědího česneku2 lžičky
vroucí voda2 l
petrželka1/2 hrsti
himalájská růžová sůl špetka
Celestýnské nudle:
vejce2 ks
polohrubá mouka120 g
mléko1/3 hrnku
prášek do pečiva špetka
himalájská růžová sůl špetka
Postup přípravy:

Od kamarádky mi dorazily 2 skleničky domácího pesta z medvědího česneku. Ach, už jsem se nemohla dočkat, jelikož ho zkouším dávat všude možně, kam mě napadne. Moc nám chutná a máme ho rádi, jen u nás bohužel neroste, tak si ho 1x za rok nechávám poslat a snažím se s ním šetřit, i když je to někdy dost těžké. Polévky máme rádi v různých barvách, chutích i tvarech. A když mi hlavou problikly celestýnské nudle, které jsem snad sto let neměla, tak bylo jasno.

Zeleninu si nastrouháme na hrubo na struhadle. Rozpustíme si máslo, na něm zesklovatíme cibuli a přidáme nastrouhanou zeleninu, pesto z medvědího česneku, pořádně zamícháme aby se chutě propojily a necháme za průběžného míchání hezky pár minut podusit aby se pustila šťáva a nasáklo máslo. Zalijeme 2 litry vroucí vody, přidáme petrželku, sůl a vaříme do měkka.

Celestýnské nudle:

Množství je na dvě placky. Všechny suroviny dáme do menší misky, vymícháme metličkou těsto a opečeme na trošce másla z obou stran. Placky necháme vychladnout, nakrájíme na nudličky a přidáme podle chuti do polévky.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno