Ingredience: | |
olej | dle potřeby |
cibule | 1 ks |
mrkev | 2 ks |
celer | 2 řapíky |
česnek | 1 stroužek |
červená čočka | 100 g |
kuřecí vývar | 3/4 litru |
loupaná rajčata v plechovce | 400 g |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
uvařená quinoa | na dozdobení |
směs sušeného koření (petržel, pažitka, libeček) | dle chuti |
petrželka | k podávání |
zakysaná smetana | k podávání |
Oběd bez polévky u nás jednoznačně nejde. Většinou jsou u nás polévky tak husté, že vydají za hlavní jídlo. Mohou teď sloužit buď jako polévka, to pokud se přidá více vývaru nebo jako vydatná večeře, kdy jsou opravdu husté. Každý si vybere, tak jak to má rád. Dnešní polévka je plná zeleniny a naší oblíbené quinoi.
V hrnci na oleji osmahněte cibuli, mrkev a celer, a to přibližně 10 minut. Přidejte česnek a sušené koření a opékejte další minutu. Poté přidejte rajčata a přilijte vývar, tak aby byla zelenina lehce ponořena. Na mírném ohni vařte přibližně dalších 5 minut, Vsypte čočku a vařte dalších 5 minut, až čočka změkne. Okořeňte, osolte a podávejte se zakysanou smetanou, petrželkou a uvařenou quinoi.
Podrobné info: