Pažitka
Název:

Zeleninová polévka s čočkou beluga


Zeleninová polévka s čočkou beluga


Ingredience:
Ingredience:
brambory3 ks
čočka beluga hrst
najemno nakrájený pórek hrst
najemno nakrájená kapusta hrst
najemno nastrouhaná mrkev hrst
ovesné vločky2 lžíce
vývarcca 1 l
kmín dle chuti
sůl dle chuti
nasekaný medvědí česnek hrst
majoránka dle chuti
Postup přípravy:

Výborná polévka plná vitamínů. Dcerka nenechala na talíři ani kapku. Dělala jsem ji od oka, takže množství surovin je odhadem.

V hrnci zahřejte vývar a přidejte do něj vločky a čočku. Nechte chvíli provařit. Přidejte oloupané a na kostky nakrájené brambory, osolte a okmínujte. Nechte vařit asi 5 minut. Poté přidejte pórek, kapustu a mrkev. Pokud máte málo vývaru, dolijte vodu, aby bylo vše ponořené. Vařte, dokud nejsou brambory měkké. Pak část polévky rozmixujte. Nakonec dochuťte nasekaným česnekem a majoránkou. Podle potřeby dosolte a můžete i opepřit.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno