Ingredience: | |
mrkev | dle potřeby |
celer | dle potřeby |
brokolice | dle potřeby |
chřest | dle potřeby |
voda + zeleninový bujon | dle potřeby |
máslo | kousek |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Noky: | |
droždí | 1 balení |
jarní cibulka | 1 ks |
vejce | 2 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
strouhanka | dle potřeby |
nasekaná petrželka | dle chuti |
Dnes jsem vařila zeleninovou polévku, kterou jsem ještě vylepšila drožďovými noky. Opravdu jsme si všichni moc pochutnali.
Zeleninu omyjeme, pokrájíme na kolečka a malé kousky, které orestujeme na másle a zalijeme vodou. Přidáme zeleninový bujon a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, připravíme si noky z droždí.
Na másle zpěníme cibulku, přidáme droždí, které necháme rozpustit a vyklepneme dvě vejce. Zamícháme, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a nakonec vypneme. Směs zahustíme dle potřeby strouhankou. Nočky z droždí zavaříme do polévky. Když vyplavou, přidáme do polévky ještě petrželku, chvilku povaříme a můžeme podávat.
Podrobné info: