Pažitka
Název:

Zeleninová polévka s fazolkami a čočkou na Českém Ghíčku


Zeleninová polévka s fazolkami a čočkou na Českém Ghíčku


Ingredience:
Ingredience:
mrkev4 ks
České Ghíčko dle potřeby
bílá cibule1/2 ks
batát1/4 ks
pórek50 g
celer30 g
petržel50 g
majoránka dle chuti
kmín špetka
zelené fazolky Bonduelle2 hrsti
červená loupaná čočka hrst
petrželka na ozdobení
Postup přípravy:

Zakopla jsem v Tescu v oddělení zeleniny a přistála v batátech. Ne, dělám si legraci. Po druhé obchůzce oddělení zeleniny jsem je konečně našla. S batáty přistála v košíku další zelenina a čočku máme moc rádi, tak jsem ji přidala i do polévky.

Na Ghí si orestujeme cibulku, přidáme pokrájenou zeleninu - mrkev, petržel, celer, pórek, batát, přidáme zelené fazolky, promícháme, zalijeme vodou. Přidáme majoránku, kmín. Vaříme do změknutí zeleniny, ale počítáme s tím, že budeme přidávat červenou čočku, kterou je třeba vařit přibližně 15 minut. Dospělý si polévku osolí dle chuti.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno