Pažitka
Název:

Zeleninová polévka s krupičkou


Zeleninová polévka s krupičkou


Ingredience:
Ingredience:
máslo2 lžíce
dětská krupička3 lžíce
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) dle chuti
pórek dle chuti
zeleninový vývar (bujón) dle potřeby
petrželka dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

V týdnu, když nemám čas na velké vyvařování, přijde na řadu rychlá polévka, která naplní spokojená bříška.

V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme trochu dětské krupičky, kterou mícháme tak, jako byste chtěli udělat jíšku. Potom přidáme nastrouhanou pokrájenou kořenovou zeleninu, pórek, směs promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem (bujónem). Přidáme sůl, trošku pepře a necháme provařit. Do hotové polévky ještě přidáme na jemno nakrájenou petrželku, ale již nevaříme, aby petrželka zůstala hezky zelená.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno