Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
pórek - světlá část | 1 ks |
patizon | 1/4 ks |
petržel | 1 ks |
velká bílá kulatá ředkev | 1 ks |
kedlubna | 1 ks |
bílé kysané zelí | 3 hrsti |
brambora | 1 ks |
mletý kmín | dle chuit |
rýžová smetana Soyatoo | dle chuti |
sůl | dle chuti |
umeocet | dle chuti |
hraška na obalování | dle potřeby |
voda | dle potřeby |
uzený Šmakoun | dle potřeby |
voda | 1,5 l |
Kysaného zelí od babičky a dědy se nemůžeme nabažit. Dnes jsem sice měla chuť na zelňačku, ale pojala jsem ji trošku jinak, manžel si o ní již delší dobu povídal.
Spousta zeleniny, chuť téměř totožná a naprosto báječná a navíc bez mléka, laktózy, lepku, mňam, plná bílkovin.
Na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme očištěnou pokrájenou zeleninu, krátce prohřejeme, zalijeme vodou, přidáme kysané zelí, kmín, trošku soli.
Po 10 minutách vaření přidáme očištěnou pokrájenou bramboru, vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec dochutíme rýžovou smetanou, umeoctem, krátce povaříme, pomačkáme nebo lehce rozmixujeme tyčovým mixérem. Umeocet je úžasný na trávení a je přirozeně slaný, opatrně se solí, dosolte až nakonec.
Podáváme se Šmakoun krutonky v hraška těstíčku. Tyto krutonky jsou univerzální, hodí se úžasně i do hrachové polévky či do polévek, kde se hodí uzená příchuť.
Příprava velmi snadná, hrašku na obalování rozmícháme s vodou pomocí vidilčky, množství dle návodu, uzeného šmakouna nakrájíme na kostičky a v hraška těstíčku obalíme a opečeme na Ghí. Na pánev dáváme po kostičkách, aby se nám kostičky neslepily.
Podáváme společně s polévkou.
Přeji dobrou chuť
Podrobné info: