Pažitka
Název:

Zeleninová polévka s kysaným zelím a uzeným Šmakoun krutonky v hraška těstíčku


Zeleninová polévka s kysaným zelím a uzeným Šmakoun krutonky v hraška těstíčku


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
pórek - světlá část1 ks
patizon1/4 ks
petržel1 ks
velká bílá kulatá ředkev1 ks
kedlubna1 ks
bílé kysané zelí3 hrsti
brambora1 ks
mletý kmín dle chuit
rýžová smetana Soyatoo dle chuti
sůl dle chuti
umeocet dle chuti
hraška na obalování dle potřeby
voda dle potřeby
uzený Šmakoun dle potřeby
voda1,5 l
Postup přípravy:

Kysaného zelí od babičky a dědy se nemůžeme nabažit. Dnes jsem sice měla chuť na zelňačku, ale pojala jsem ji trošku jinak, manžel si o ní již delší dobu povídal.
Spousta zeleniny, chuť téměř totožná a naprosto báječná a navíc bez mléka, laktózy, lepku, mňam, plná bílkovin.

Na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme očištěnou pokrájenou zeleninu, krátce prohřejeme, zalijeme vodou, přidáme kysané zelí, kmín, trošku soli.
Po 10 minutách vaření přidáme očištěnou pokrájenou bramboru, vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec dochutíme rýžovou smetanou, umeoctem, krátce povaříme, pomačkáme nebo lehce rozmixujeme tyčovým mixérem. Umeocet je úžasný na trávení a je přirozeně slaný, opatrně se solí, dosolte až nakonec.
Podáváme se Šmakoun krutonky v hraška těstíčku. Tyto krutonky jsou univerzální, hodí se úžasně i do hrachové polévky či do polévek, kde se hodí uzená příchuť.

Příprava velmi snadná, hrašku na obalování rozmícháme s vodou pomocí vidilčky, množství dle návodu, uzeného šmakouna nakrájíme na kostičky a v hraška těstíčku obalíme a opečeme na Ghí. Na pánev dáváme po kostičkách, aby se nám kostičky neslepily.
Podáváme společně s polévkou.

Přeji dobrou chuť

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno