Pažitka
Název:

Zeleninová polévka z bílorůžové červené řepy chioggia, ředkve, mrkve, batátu a polníčku


Zeleninová polévka z bílorůžové červené řepy chioggia, ředkve, mrkve, batátu a polníčku


Ingredience:
Ingredience:
červenobílá řepa chioggia60 g
bílá kulatá ředkev1 ks
batát1/2 ks
mrkev3 ks
polníček hrst
sůl dle chuti
kmín dle chuti
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Červenou řepu máme rádi, ale co nesnáším je její čištění. Vše je červené, to se vám s bílorůžovou řepou nestane. Každá má své, klasická je výraznější ani jednu však nezavrhnu.

Řepu oloupeme, rozkrájíme, zalijeme vodou a vaříme. Když je částečně měkká přidáme pokrájenou mrkev, batát, kulatou ředkev, osolíme, přidáme kmín a vaříme do změknutí zeleniny. Ke konci přidáme již bez vaření hrst polníčku a vše společně rozmixujeme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno