Pažitka
Název:

Zeleninová polévka z kořenové zeleniny, cukety, kedlubny tuřínu a batátu


Zeleninová polévka z kořenové zeleniny, cukety, kedlubny tuřínu a batátu


Ingredience:
Ingredience:
Ghí dle potřeby
cuketa80 g
petržel1 ks
kedlubna1 ks
mrkev1 ks
tuřín60 g
batáty30 g
mletý kmín dle chuti
himalájská růžová sůl špetka
voda1,5 l
Postup přípravy:

Přesně tak to dopadá, když si necháte přivézt bednu cuket. Cukety se snažím zužitkovat jak jen to jde a polévky jsou nejlepší.

Na Ghí orestujeme pokrájenou zeleninu: cuketu, petržel, mrkev, kedlubnu, tuřín, batát, zalijeme vodou, přidáme kmín, lehce osolíme, vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme pokrájenou jarní cibulku a krátce povaříme. Můžeme rozmixovat do hladka nebo si vychutnat kousky zeleniny.
V případě potřeby zahustíme hraškou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno