Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
bílá cibule | 1 ks |
mrkev | 4 ks |
pórek | 1/4 ks |
petržel | 1 ks |
celer | 30 g |
mořská sůl | dle chuti |
zázvor nastrouhaný najemno | 1 lžička |
hraška na zahušťování | 1 lžíce |
voda | 1,5 l |
Bohužel ani nám se nevyhnula chřipka, zatím trápí jen mě, ale aby neknokautovala i další členy domácnosti snažím se všemi silami podpořit jejich imunitu. Dnes v hlavní roli zeleninka a zázvor.
Na Českém Ghíčku orestujeme cibulku, přidáme pokrájenou zeleninu, část pórku a krátce prohřejeme a zalijeme vodou, osolíme, přidáme hrašku. Vaříme do změknutí zeleniny a ke konci přidáme zbylý pórek, krátce prohřejeme, stáhneme z plotny a přidáme nastrouhaný zázvor.
Hraška umožňuje zdravé zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů. Není nutné připravovat jíšku, stačí hrašku smíchat s vodou a 20 minut povařit obdobně jako jíšku. Jedna polévková lžíce hrašky 30g zahustí 1,5 litru vody.
Podrobné info: