Pažitka
Název:

Zeleninová polévka z kořenové zeleniny, pórku, cibulky a zázvoru, zahuštěná hraškou

bez lepku, BKM, vajec


Zeleninová polévka z kořenové zeleniny, pórku, cibulky a zázvoru, zahuštěná hraškou


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
bílá cibule1 ks
mrkev4 ks
pórek1/4 ks
petržel1 ks
celer30 g
mořská sůl dle chuti
zázvor nastrouhaný najemno1 lžička
hraška na zahušťování1 lžíce
voda1,5 l
Postup přípravy:

Bohužel ani nám se nevyhnula chřipka, zatím trápí jen mě, ale aby neknokautovala i další členy domácnosti snažím se všemi silami podpořit jejich imunitu. Dnes v hlavní roli zeleninka a zázvor.

Na Českém Ghíčku orestujeme cibulku, přidáme pokrájenou zeleninu, část pórku a krátce prohřejeme a zalijeme vodou, osolíme, přidáme hrašku. Vaříme do změknutí zeleniny a ke konci přidáme zbylý pórek, krátce prohřejeme, stáhneme z plotny a přidáme nastrouhaný zázvor.

Hraška umožňuje zdravé zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů. Není nutné připravovat jíšku, stačí hrašku smíchat s vodou a 20 minut povařit obdobně jako jíšku. Jedna polévková lžíce hrašky 30g zahustí 1,5 litru vody.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno