Ingredience: | |
vařená quinoa | 50 g |
mrkev | 150 g |
cibule | 1/2 ks |
celer | 60 g |
hraška máslo | 90 g |
jarní cibulka | 1 ks |
sůl | dle chuti |
Ghí | dle potřeby |
Jelikož jsem měla připravené základy z předchozí přípravy pomazánek a od oběda mi zbyla quinoa, tak jsem si připravila ještě třetí pomazánku a musím říct, že byla velmi povedená a určitě si ji zopakujeme.
Na Ghí si orestujeme cibuli, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, celer a podlijeme vodou, vody musí být akorát, aby se nám nepřichytila, ale zároveň zelenina nesmí ve vodě plavat, vaříme do změknutí zeleniny. Mezitím si uvaříme quinou, kterou propláchneme a vaříme ve dvojnásobném množství vody. Jak směs zeleniny, tak quinou necháme vychladnout. Po vychladnutí společně smícháme a přidáme hraška máslo, najemno pokrájenou jarní cibulku a vše rozmixujeme tyčovým mixérem a v případě potřeby dosolíme.
Podrobné info: