Ingredience: | |
dýně hokaido | 1/4 ks |
cuketa | 1/2 ks |
brambory | 3 ks |
česnek | 3 stroužky |
majoránka | dle chuti |
himalájská sůl | dle chuti |
celé vejce | 1 ks |
hladká špaldová celozrnná mouka | na zahuštění |
lahůdková maďarská paprika mletá Grešík | špetka |
Šťouchané brambory: | |
cibule | 1 ks |
alsan bio | dle potřeby |
velké brambory | 6 ks |
sůl | dle chuti |
Měli jsme chuť na něco bezmasého a přivezli jsme si z farmářské prodejny zelný salát s červenou řepou. Dýní a cuketami jsme byli zavalení a babička naléhala ať jim odpomůžem. Takové dobrotě se nedá říct ne.
Nastrouhala jsem zeleninu na jemno, přidala koření, osolila, zahustila, opekla na pánvi.
Pro malého jsem ubrala na koření a upekla v troubě.
Upéct na sucho nebo potřít pečící papír jemně olejem, udělat karbanátky, pokapat olivovým olejem a nechat upéct na 180°C cca 20 min. do růžova.
Brambory uvaříme v osolené vodě, vodu slijeme. Orestujeme si na alsanu cibulku, rozšťoucháme brambory, přidáme orestovanou cibulku, dosolíme.
Podrobné info: