Pažitka
Název:

Zeleninové karbanátky se šťouchaným bramborem pečené na Českém Ghíčku

vegetariánský recept


Zeleninové karbanátky se šťouchaným bramborem pečené na Českém Ghíčku


Ingredience:
Ingredience:
dýně hokaido1/4 ks
očištěná vydlabaná cuketa1/2 ks
brambory3 - 4 ks
česnek3 stroužky
vejce1 ks
majoránka dle chuti
himalájská sůl dle chuti
hraška na zahušťování pikant3 lžíce
lahůdková maďarská parika Grešík dle chuti
Šťouchané brambory:
cibule1 ks
České Ghíčko Bio dle potřeby
brambory6 ks
sůl dle chuti
České Ghíčko Bio na opečení karbanátků
Postup přípravy:

Tyto karbanátky patří mezi naše TOP bezmasá jídla. Když mám hodně cuket nebo dýně neváhám ani vteřinu a chutnají nám všem. Tentokrát jsem je zkusila zahustit místo mouky hraškou a jsou výborné a opět mě hraška nezklamala.

Nastrouháme si zeleninu najemno, přidáme česnek, majoránku, sůl, celé vejce, maďarskou lahůdkovou papriku, nevymačkáváme a nezbavujeme se tekutého podílu z brambor, pokud je ho hodně, lehce odlijeme a zbytek využijeme a rozmícháme v něm hrašku se kterou celou směs zahustíme. Ideální je nechat chvíli směs hrašky nabobtnat a pak zamíchat. Na pánvi si necháme rozpustit Ghí a lžící nabereme bochánky, ze kterých na pánvi vytvarujeme karbanátky, opečeme dozlatova. 
Můžeme připravit i v troubě. Podáváme se šťouchaným bramborem. Na Ghí orestujeme cibulku a přidáme ji k uvařeným bramborám, rozšťoucháme a v případě potřeby dosolíme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno