Pažitka
Název:

Zeleninové lečo na Českém Ghíčku


Zeleninové lečo na Českém Ghíčku


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
červená paprika1 ks
bílá paprika6 ks
rajčata4 k
cibule2 ks
himalájská sůl dle chuti
vejce3 ks
třtinový cukr dle chuti
petrželka na ozdobení
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Opět na nákup vyrazil tatínek a přivezl čerstvý závoz paprik z Makra. Zvažovala jsem, co z nich udělám, nemusela jsem dlouho přemýšlet, tatínek mi řekl, že by si dal lečo. Venku svítilo sluníčko a já si ráda připomenula léto, kdy si jej děláme velmi často.

Na Ghíčku si orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme nakrájené papriky a rajčata, zamícháme, přiklopíme a dusíme, lehce podlijeme vodou, vaříme do změknutí zeleniny. Ke konci přidáme vajíčka, povaříme, osolíme, případně dosladíme, já dala lžíci třtinového cukru. Podáváme s pečivem a ozdobíme petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno