Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
červená paprika | 1 ks |
bílá paprika | 6 ks |
rajčata | 4 k |
cibule | 2 ks |
himalájská sůl | dle chuti |
vejce | 3 ks |
třtinový cukr | dle chuti |
petrželka | na ozdobení |
voda | dle potřeby |
Opět na nákup vyrazil tatínek a přivezl čerstvý závoz paprik z Makra. Zvažovala jsem, co z nich udělám, nemusela jsem dlouho přemýšlet, tatínek mi řekl, že by si dal lečo. Venku svítilo sluníčko a já si ráda připomenula léto, kdy si jej děláme velmi často.
Na Ghíčku si orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme nakrájené papriky a rajčata, zamícháme, přiklopíme a dusíme, lehce podlijeme vodou, vaříme do změknutí zeleniny. Ke konci přidáme vajíčka, povaříme, osolíme, případně dosladíme, já dala lžíci třtinového cukru. Podáváme s pečivem a ozdobíme petrželkou.
Podrobné info: