Pažitka
Název:

Zeleninové muffiny s ovesnými vločkami


Zeleninové muffiny s ovesnými vločkami


Ingredience:
Ingredience:
květák500 g
řezaná kapusta500 g
velká mrkev3 ks
ovesné vločky1 hrnek
vejce3 ks
kopr3 lžičky
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Od porodu mám ve vaření pauzu, pauzu tak velkou až to není možné. Jsem 4 měsíce po porodu a vařila jsem snad 5krát. Klaudinka má parádní stravu ve školce, tak ani nemám takovou motivaci něco vymýšlet. Sofinka je trochu náročnější miminko a navíc se snažím držet bezmléčnou a protikvasinkovou dietu, takže se se vším stále seznamuji. Kolikrát zahřeším, ale snažím se, aby to nebylo tak, že by na to Sofinka zareagovala.

Není čas vařit, a když už je víkend a máme volnou chvilku, že se zázrakem povede obě děti uspat naráz, tak jí chceme trávit s manželem společně a ne, abych čas trávila v kuchyni.

Lámala jsem si hlavu, co rychlého udělat, a napadly mě zeleninové muffiny, které jsem ještě pořádně nezkoušela. Tak jsem vzala, co jsem našla a vytvořila rychlou večeři, která zaujala všechny a Klaudinka už si vychutnává třetí.

Dáme společně vařit květák, kapustu a mrkev. Ovesné vločky dáme do půl litrového hrnku, zalijeme vroucí vodou a necháme je nabobtnat. 

Jakmile je zelenina uvařená, scedíme ji a rozmačkáme šťouchadlem. 

Přihodíme scezené ovesné vločky, vejce, kopr, sůl podle chuti a vše společně zamícháme.

Plníme připravené formičky na muffiny (nebojte se plnit vrchovatě) a pečeme na 200°C zhruba 20 minut.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí18 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno