Ingredience: | |
květák | 500 g |
řezaná kapusta | 500 g |
velká mrkev | 3 ks |
ovesné vločky | 1 hrnek |
vejce | 3 ks |
kopr | 3 lžičky |
sůl | dle chuti |
Od porodu mám ve vaření pauzu, pauzu tak velkou až to není možné. Jsem 4 měsíce po porodu a vařila jsem snad 5krát. Klaudinka má parádní stravu ve školce, tak ani nemám takovou motivaci něco vymýšlet. Sofinka je trochu náročnější miminko a navíc se snažím držet bezmléčnou a protikvasinkovou dietu, takže se se vším stále seznamuji. Kolikrát zahřeším, ale snažím se, aby to nebylo tak, že by na to Sofinka zareagovala.
Není čas vařit, a když už je víkend a máme volnou chvilku, že se zázrakem povede obě děti uspat naráz, tak jí chceme trávit s manželem společně a ne, abych čas trávila v kuchyni.
Lámala jsem si hlavu, co rychlého udělat, a napadly mě zeleninové muffiny, které jsem ještě pořádně nezkoušela. Tak jsem vzala, co jsem našla a vytvořila rychlou večeři, která zaujala všechny a Klaudinka už si vychutnává třetí.
Dáme společně vařit květák, kapustu a mrkev. Ovesné vločky dáme do půl litrového hrnku, zalijeme vroucí vodou a necháme je nabobtnat.
Jakmile je zelenina uvařená, scedíme ji a rozmačkáme šťouchadlem.
Přihodíme scezené ovesné vločky, vejce, kopr, sůl podle chuti a vše společně zamícháme.
Plníme připravené formičky na muffiny (nebojte se plnit vrchovatě) a pečeme na 200°C zhruba 20 minut.
Dobrou chuť.
Podrobné info: