Ingredience: | |
dýně | 100 g |
cuketa | 50 g |
brambory | 50 g |
pohanková lámanka | 15 g |
květák | 250 g |
sůl | dle chuti |
česnek | 1 stroužek |
majoránka | dle chuti |
lahůdková maďarská paprika Grešík | 1 lžička |
kvalitní olej | dle potřeby |
teff mouka tmavá | 1 lžíce |
rýžová mouka polohrubá | 3 - 4 žíce |
voda | dle potřeby |
Na odpolední svačinku nebo jen tak do ručičky. Placičky u nás jedou a nejoblíbenější kombinace jsou s česnekem a majoránkou, dýně nakrojená, cukety dostatek, pohanková lámanka při ruce. Jde se na věc.
Uvařenou zeleninu rozmačkáme vidličkou, přidáme pohankovou lámanku, kterou jsme zalili horkou vodou a nechali 15 minut přiklopenou, okořeníme majoránkou, lahůdkovou paprikou, prolisovaným česnekem, osolíme, zahustíme moukou a důkladně zamícháme. Na plech si dáme pečící papír, který potřeme olejem. Do tvořítek napěchujeme připravenou směs a následně razítkem vymáčkneme obrázek, vzniklé myšáky pokapeme olejem a dáme do rozehřáté trouby, pečeme na 200°C přibližně 30 minut.
Podrobné info: