Ingredience: | |
vepřová pečeně nebo kýta | 750 g |
mrkev | 2 ks |
pórek | 1 ks |
cibule | 1 ks |
větší cuketa | 1 ks |
krájená rajčata | 2 konzervy |
česnek | 3 stroužky |
bazalka | 10 listů |
ghíčko | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Příloha: | |
rýže basmati | dle potřeby |
K tomuto počinu mě inspirovala jedna moje vařící kolegyně ze skupiny Vaříme malým dětem. Její fotka mi nedala spát a tak jsem zeleninové ragú zkusila také. A určitě ne naposledy. Z čerstvé zeleniny z babiččiny zahrádky je to prostě bomba.
Na ghíčku prudce osmahneme maso, nakrájené na kostičky. Když je maso zatáhlé, vyndáme ho a na výpeku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Poté přidáme pórek na kolečka, nastrouhanou mrkev, cuketu na kostky a prolisovaný česnek. Společně restujeme, než začne zelenina chytat barvu. V ten moment zalijeme krájenými rajčaty z konzervy a přidáme nasekanou bazalku. Osolíme, opepříme, vrátíme do směsi maso a dusíme do změknutí. Což trvá něco kolem hodiny. Podávala jsem s rýží.
Podrobné info: