Pažitka
Název:

Zeleninové ragú s vepřovým masem a rýží basmati


Zeleninové ragú s vepřovým masem a rýží basmati


Ingredience:
Ingredience:
vepřová pečeně nebo kýta750 g
mrkev2 ks
pórek1 ks
cibule1 ks
větší cuketa1 ks
krájená rajčata2 konzervy
česnek3 stroužky
bazalka10 listů
ghíčko dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Příloha:
rýže basmati dle potřeby
Postup přípravy:

K tomuto počinu mě inspirovala jedna moje vařící kolegyně ze skupiny Vaříme malým dětem. Její fotka mi nedala spát a tak jsem zeleninové ragú zkusila také. A určitě ne naposledy. Z čerstvé zeleniny z babiččiny zahrádky je to prostě bomba.

Na ghíčku prudce osmahneme maso, nakrájené na kostičky. Když je maso zatáhlé, vyndáme ho a na výpeku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Poté přidáme pórek na kolečka, nastrouhanou mrkev, cuketu na kostky a prolisovaný česnek. Společně restujeme, než začne zelenina chytat barvu. V ten moment zalijeme krájenými rajčaty z konzervy a přidáme nasekanou bazalku. Osolíme, opepříme, vrátíme do směsi maso a dusíme do změknutí. Což trvá něco kolem hodiny. Podávala jsem s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno