Pažitka
Název:

Zeleninové rizoto z tarhoně


Zeleninové rizoto z tarhoně


Ingredience:
tarhoňa300 g
cibule1 ks
česnek3 stroužky
čerstvé nebo mražené houby150 g
čerstvý nebo mražený hrášek100 g
červená paprika1 ks
sušená mletá zelenina dle chuti
olivový olej trochu
sůl špetka
barevný pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Při mém objevování zdravých potravin, jsem narazila i na TARHOŇU,což je vlastně těstovinová rýže,která se hodně používá ve slovenské a maďarské kuchyni,a teď se natrvalo umístila i v té mojí....

Tarhoňu na sucho orestujeme na teflonové pánvi, až chytne pěknou barvičku (jinak je celkem bledá), zalijeme horkou vodou v poměru 1:1,5 a ochutíme mletou sušenou zeleninou nebo vegetou bez glutamátu. Vaříme 7-8 minut a pak necháme pod pokličkou dojít. Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, plátky česneku, hřibů, proužky papriky a hrášek (můžeme použít cokoliv podle chuti, nebo momentálního stavu lednice), ochutit solí, pepřem a společně orestovat. Poté přidáme tarhoňu, zlehka smícháme dohromady a podáváme se zeleninou jako samostatný pokrm nebo přílohu k drůbežímu či vepřovému masu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno