tarhoňa | 300 g |
cibule | 1 ks |
česnek | 3 stroužky |
čerstvé nebo mražené houby | 150 g |
čerstvý nebo mražený hrášek | 100 g |
červená paprika | 1 ks |
sušená mletá zelenina | dle chuti |
olivový olej | trochu |
sůl | špetka |
barevný pepř | špetka |
Ingredience: |
Při mém objevování zdravých potravin, jsem narazila i na TARHOŇU,což je vlastně těstovinová rýže,která se hodně používá ve slovenské a maďarské kuchyni,a teď se natrvalo umístila i v té mojí....
Tarhoňu na sucho orestujeme na teflonové pánvi, až chytne pěknou barvičku (jinak je celkem bledá), zalijeme horkou vodou v poměru 1:1,5 a ochutíme mletou sušenou zeleninou nebo vegetou bez glutamátu. Vaříme 7-8 minut a pak necháme pod pokličkou dojít. Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, plátky česneku, hřibů, proužky papriky a hrášek (můžeme použít cokoliv podle chuti, nebo momentálního stavu lednice), ochutit solí, pepřem a společně orestovat. Poté přidáme tarhoňu, zlehka smícháme dohromady a podáváme se zeleninou jako samostatný pokrm nebo přílohu k drůbežímu či vepřovému masu.
Podrobné info: