Pažitka
Název:

Zeleninový bulgur s tuňákem a olivami


Zeleninový bulgur s tuňákem a olivami


Ingredience:
Ingredience:
bulgur (nevařený)130 g
jarní cibulka2 ks
červená paprika1 ks
žlutá paprika1 ks
cherry rajčátka2 hrsti
bazalka hrst
tuňák v olivovém oleji200 g
černé olivy2 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Po rodinné oslavě mi zbyla trocha tuňáku, a jelikož se mi nechtěla dělat pomazánka, tak jsem jej použila do směsi s bulgurem a ostatní zeleninou. Vyšlo z toho lehké hlavní jídlo či v případě studené varianty i možnost salátu. Jídlo je nenáročné na přípravu a v letních měsících lehké a tedy ideálním obědem či večeří.

Nejprve si uvaříme bulgur dle návodu na obalu tj., pořádně jej propláchneme horkou vodou a vaříme v osolené vroucí vodě (v poměru 1:2) cca 12-15 minut. Poté jej necháme ještě cca 5 minut dojít pod pokličkou. Mezitím si připravíme papriky, které oloupeme škrabkou na brambory a vykrojíme semínka. Papriky nakrájíme na menší kostičky. Necháme vykapat tuňáka a nasekáme si jarní cibulky, bazalku černé olivy si nakrájíme na kolečka a cherry rajčátka na čtvrtky. Pak už jen smícháme všechny ingredience dohromady tj., bulgur smícháme s nakrájenou zeleninou, tuňákem a olivami. Osolíme, opepříme a zakápneme trochou oleje, ve kterém byl naložený tuňák. Na závěr posypeme nasekanou bazalkou.

Podávat můžeme teplé, ale i studené jako salát.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno