Ingredience: | |
hladká mouka | 200 g |
kypřící prášek | 1/2 lžičky |
změklé máslo | 100 g |
tvaroh | 100 g |
sůl | 1/2 lžičky |
strouhanka | 2 lžíce |
Náplň: | |
cibule | 1 ks |
paprika (žlutá, zelená) | 2 ks |
rajčátka | cca 10 ks |
petrželka | hrst |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
mletá paprika | dle chuti |
olej | dle potřeby |
muškátový oříšek | špetka |
kajenský pepř | špetk |
Vaječná smetana: | |
vejce | 3 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
kysaná smetana | 200 g |
mouka | 1 lžíce |
strouhaný sýr | 50 g |
Slané koláče peču často, jsou u nás velmi oblíbené a pokaždé se snažím vymyslet jinou náplň.
Mouku prosejeme a přidáme ostatní suroviny. Těsto dobře propracujeme. Nepřidáváme již žádnou mouku. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny do lednice.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené papriky a rajčátka, koření a podusíme do poloměkka a nakonec vmícháme nasekanou petrželku. Necháme vychladnout.
Vaječnou smetanu si připravíme smícháním všech potřebných surovin a vlijeme do zeleninové směsi, promícháme.
Těsto vyválíme, vyložíme jím vymazanou koláčovou formu, těsto na dně propícháme vidličkou a posypeme strouhankou. Vlijeme náplň a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.
Podrobné info: