Pažitka
Název:

Zeleninový salát


Zeleninový salát


Ingredience:
Ingredience:
rajčata250 g
papriky250 g
salátová okurka250 g
cibule100 g
česnek nebo lžíce sušeného česneku2 stroužky
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
cukr dle chuti
ocet dle chuti
Postup přípravy:

Čerstvá zelenina je velice dobrá na různé saláty. Tento zeleninový dovede v teplých dnech hezky osvěžit a zároveň zasytit.

Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, ihned sloupneme a nakrájíme na drobné kostičky.

Papriky, okurek, cibuli a česnek očistíme a kromě česneku, který prolisujeme, také nakrájíme na drobnější kousky.

Všechnu zeleninu v míse promícháme, polovinu vložíme do mixéru, rozmixujeme na pyré a to nalijeme nazpět do mísy k nakrájené zelenině.

Ochutíme solí, pepřem, cukrem a octem, promícháme a dáme vychladit do lednice.

Podáváme jako salát k hlavnímu jídlu a nebo jen tak na chuť v teplém počasí.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno