Pažitka
Název:

Zeleninový salát s balsamikovým krémem


Zeleninový salát s balsamikovým krémem


Ingredience:
Ingredience:
nastrouhaná mrkev150 g
nastrouhaný celer100 g
ledový salát natrhaný na kousky1/4 hlávky
balsamikový krém s citronovou příchutí4 lžíce
citronová šťáva3 lžíce
olivový olej2 lžíce
cukr krupice1 lžička
koření dle chuti
Postup přípravy:

Zeleninové saláty se hodí do každé roční doby a dají se připravit různé druhy. Tady můj dnešní tip.

V míse důkladně promícháme mrkev, celer, krém, citronovou šťávu, olej, cukr a koření.

Přidáme natrhaný salát, zlehka promícháme a dáme na 15 minut uležet do lednice. 

Salát je vhodný k masu z pánvičky, grilovanému i pečenému. 

Také se hodí i k různým bezmasým pokrmům.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno