Pažitka
Název:

Zeleninový salát s bramborem, ředkví a mátou

bezlepkový recept


Zeleninový salát s bramborem, ředkví a mátou


Ingredience:
Ingredience:
nové brambory (na dvě porce jsem použila cca 10 nových malých brambor) dle potřeby
červené ředkvičky1 svazek
čerstvé mátové lístky hrst
nezrající sýr100 g
vejce2 ks
pórekcca 4 cm
směs zeleniny (červená cibule, paprika, mrkev, kapusta...)cca 200 g
Postup přípravy:

Na tento recept mě navedla tak trochu kolegyně. Někdy se totiž prostě vyplatí kolegům koukat do talíře a nechat se inspirovat. Kolegyně přišla s tím, že vyzkoušela nové brambory s mátou a že je to skvělá kombinace. A tak jsem neváhala, zvláště protože jsme na trhu nakoupila spoustu čerstvé zeleniny, a rozhodla se vyzkoušet onu výbornou kombinaci. A musím říct, že kolegyně měla rozhodně pravdu. Máta je spolu s brambory výborná kombinace, když pak salát doplníte o vejce a nezrající sýr, tak vám dodá vyvážený poměr bílkovin, sacharidů i vlákniny. Tak hurá do toho, toto letní studené jídlo vás skvěle osvěží!!

Brambory si omyjeme a dáme vařit ve slupce (abychom zachovali živiny z brambor). Záleží na velikosti brambor a vašem nádobí, já jsem vařila cca 30 minut. Mezitím jsem si natrhala lístky čerstvé máty, nakrájela omyté červené ředkvičky na tenké plátky, pórek jsem nakrájela na kolečka, a dala vařit vejce na tvrdo. Nakrájela jsem si zeleninu na pánev – červenou cibuli, papriku, mrkev a kapustu jsem nakrájela na tenké proužky. Na pánev jsem nedávala žádný tuk, ale záleží na vašem nádobí, můžete přidat lžíci oleje, a opekla jsem zeleninu za občasného míchání cca 10 minut. Nechala jsem vychladnout. Na talíř pak naskládáme oloupané brambory, které si rozčtvrtíme, posypeme lehce natrhanými lístky máty, nakrájenou ředkví, pórkem, naložíme porci zeleniny a každou porci posypeme půlkou sýra.  Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Váňová

    zavřít okno