Ingredience: | |
červená čočka | 80 g |
Šmakoun Mexico | 50 g |
rajčata | 5 ks |
červená paprika | 1/4 s |
zelená paprika | 1/4 ks |
malá salátová okurka | 1/4 ks |
malá cibule | 1 ks |
šťáva z citronu | dle chuti |
sůl | dle chuti |
bílý jogurt nebo rýžová smetana Soyatoo | 2 lžíce |
petrželová nať | dle potřeby |
Na dnešek jsem měla vařeno, ale dostala jsem opět chuť na salát. Dlouho jsem neměla salát z červené čočky a ta mě vážně lákala. Jsem moc ráda, že jsem se k přípravě nakonec odhodlala. Včerejší salát z květáku a Šmakounem Mexico chutnala i moje maminka a moc jí chutnal. Ptala se, jestli nemám salátu víc, že by si vzala domů, bohužel byly jen dvě porce. Dnes jsem na ni myslela a připravila i pro ni. Věřím, že bude nadšená.
Příprava je opět velmi snadná, červenou čočku propláchneme, zalijeme vodou a dáme vařit, vaříme přibližně 15 minut. Mezitím si připravíme zeleninu. Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, papriky, salátovou okurku. když je čočka uvařená a dostatečně měkká, přecedíme ji přes sítko, necháme vychladnout. Vychladlou čočku přidáme do pokrájené směsi zeleniny, přistrouháme Šmakouna Mexico, zamícháme a přidáme bílý jogurt (při alergii na BKM rýžovou smetanu Soyatoo), pár kapek citronu, osolíme dle vlastní chuti, můžeme přidat nasekanou petrželovou nať.
Salát dáme vychladit. Tento salát může mít spostu variací, pokud nefandíte čočce, klidně si jej připravte s bílými fazolkami Navy či těstovinami.
Přeji dobrou chuť.
Podrobné info: