Ingredience: | |
sušená cizrna | 250 g |
cherry rajčátka | 250 g |
salátová okurka | 1 ks |
oranžová paprika | 1 ks |
jarní naťová cibulka | 4 ks |
sezamová semínka | dle chuti |
Zálivka: | |
olivový olej | 4 lžíce |
citronová šťáva | 2 lžíce |
petrželová nať | dle chuti |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Cizrna neboli římský hrách patří mezi luštěniny a je nejen zdravá, ale i velice chutná, ať už ji přidáte do čehokoliv.
Sušenou cizrnu den předem namočíme, druhý den slijeme, dolijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka a ke konci osolíme.
Rajčata, papriku, okurku omyjeme, cibulku očistíme a vše pokrájíme.
Připravíme si zálivku – vše dáme do skleničky – uzavřeme a důkladně protřepeme, až se vše spojí.
Do větší mísy vsypeme uvařenou a vychladlou cizrnu, přidáme zeleninu, zakapeme zálivkou a promícháme. Necháme chladit/odstát asi 30-60 min. Následně nandáme na talíře a posypeme semínky a podáváme s domácím čerstvým pečivem.