Pažitka
Název:

Zeleninový salát s tuňákem a cizrnou


Zeleninový salát s tuňákem a cizrnou


Ingredience:
Ingredience:
cizrna1 plechovka
kousky tuňáka ve vlastní šťávě dle potřeby
rajčata dle potřeby
okurka1 ks
srdíčka hlávkového salátu dle potřeby
červená cibule1 ks
kudrnačky snítka
olivový olej trochu
mořská sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
citronová šťáva z půlky citronu dle chuti
česnek1 stroužek
sýr Grana padano dle chuti
Postup přípravy:

Blíží se léto. Kdy jindy než v tomto období máme příležitost odlehčit svůj jídelníček. Alespoň mně přes léto stačí nějaký salát na oběd. Cizrnu jsem poprvé ochutnala teprve nedávno, ale moc mi zachutnala. 

A není to tak dlouho, co jsem viděla salát z cizrny a dostala jsem na něj nesmírnou chuť. Přidala jsem si suroviny podle toho, co mám ráda a pokud jste taky salátoví, zde je recept.

Nejprve si slijeme cizrnu. Zeleninu si opláchneme a osušíme. Okurky nakrájíme na tenké plátky, rajčata na osminky. Plechovku cizrny smícháme s kousky tuňáka, nakrájenými rajčaty a okurkami. Na talíř si položíme listy salátu, na ně dáme připravený salát, na kolečka nakrájenou červenou cibuli a připravíme si zálivku. Zálivkou přelijeme salát a poklademe plátky sýru Grana padano.

Zálivka: 2 lžíce olivového oleje smícháme se šťávou z půlky citronu, přidáme nasekanou kudrnačku, prolisovaný česnek, mořskou sůl a čerstvě namletý pepř a důkladně promícháme.

Salát je svěží a výborný a já vám přeji hezký den a dobrou chuť, pokud se právě chystáte k obědu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno