Ingredience: | |
bílý jogurt | 1 kelímek |
kopr | dle chuti |
sůl | špetka |
cukr | špetka |
šťáva z citronu | dle chuti |
zelenina (cuketa, paprika, rajče, žampiony...) | dle chuti |
olej | trochu |
bylinky | dle chuti |
sušený česnek | špetka |
Výborná příloha k masu nebo i jen tak s různými dipy.
Zeleninu dle Vašich možností nebo chuti, nakrájíme na kolečka, plátky, kostičky nebo jak je libo (tady je cuketa, paprika, rajče a žampiony….). Rozmícháme si olej, rozmarýn, tymián (bylinky, které máte rádi), sušený česnek a zeleninu ochuceným olejem obalíme. Necháme marinovat chvilku. Pak napícháme na špejli nebo grilovací jehlu a grilujeme, pečeme v troubě či opečeme na pánvi. Doba je individuální dle každého, jak má rád zeleninu měkkou.
Koprový dip: smícháme si bílý jogurt s cukrem, citronovou šťávou a solí. Nakonec přimícháme sekaný kopr. Na talíři posypeme sekanou petrželkou a hrubozrnnou solí.
Podrobné info: