Pažitka
Název:

Zeleninový špíz s koprovým dipem

vegetariánský recept


Zeleninový špíz s koprovým dipem


Ingredience:
Ingredience:
bílý jogurt1 kelímek
kopr dle chuti
sůl špetka
cukr špetka
šťáva z citronu dle chuti
zelenina (cuketa, paprika, rajče, žampiony...) dle chuti
olej trochu
bylinky dle chuti
sušený česnek špetka
Postup přípravy:

Výborná příloha k masu nebo i jen tak s různými dipy.

Zeleninu dle Vašich možností nebo chuti, nakrájíme na kolečka, plátky, kostičky nebo jak je libo (tady je cuketa, paprika, rajče a žampiony….). Rozmícháme si olej, rozmarýn, tymián (bylinky, které máte rádi), sušený česnek a zeleninu ochuceným olejem obalíme. Necháme marinovat chvilku. Pak napícháme na špejli nebo grilovací jehlu a grilujeme, pečeme v troubě či opečeme na pánvi. Doba je individuální dle každého, jak má rád zeleninu měkkou.

Koprový dip: smícháme si bílý jogurt s cukrem, citronovou šťávou a solí. Nakonec přimícháme sekaný kopr. Na talíři posypeme sekanou petrželkou a hrubozrnnou solí.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno