Pažitka
Název:

Zelňačka


Zelňačka


Ingredience:
Ingredience:
klobása s paprikou30 dkg
velká cibule1 ks
sádlo3 lžíce
zelí i s nálevem50 dkg
ocet dle potřeby
brambory5 - 7 ks
sladká červená paprika1/2 pytlíku
pálivá paprika nebo chilli (dle chuti) špetka
kmín špetka
polévkové koření pár kapek
silný vývar z kostí nebo hovězí bujon (masox)1 a více l
Postup přípravy:

Polévka plná zelí, které zahřeje....

Orestujeme si do sklovata cibulku na sádle (můžeme přidat trošku špeku). Na cibulku si přihodíme nakrájenou klobásu a společně ještě chvilku restujeme, přisypeme sladkou mletou papriku a lehce zarestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme na kostky nakrájené brambory a vyždímané pokrájené zelí (vodu ze zelí necháme stranou zatím). Když jsou brambory měkké, osolíme, opepříme a podle chuti přilijeme vodu ze zelí. Provaříme. Konec už je na každém… buď nezahušťovat, nebo zahustit jíškou a nebo jako já troškou hladké mouky rozmíchané ve smetaně… normálně dávám zakysanou, teď jsem neměla tak jsem dala klasiku.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno