Ingredience: | |
klobása s paprikou | 30 dkg |
velká cibule | 1 ks |
sádlo | 3 lžíce |
zelí i s nálevem | 50 dkg |
ocet | dle potřeby |
brambory | 5 - 7 ks |
sladká červená paprika | 1/2 pytlíku |
pálivá paprika nebo chilli (dle chuti) | špetka |
kmín | špetka |
polévkové koření | pár kapek |
silný vývar z kostí nebo hovězí bujon (masox) | 1 a více l |
Polévka plná zelí, které zahřeje....
Orestujeme si do sklovata cibulku na sádle (můžeme přidat trošku špeku). Na cibulku si přihodíme nakrájenou klobásu a společně ještě chvilku restujeme, přisypeme sladkou mletou papriku a lehce zarestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme na kostky nakrájené brambory a vyždímané pokrájené zelí (vodu ze zelí necháme stranou zatím). Když jsou brambory měkké, osolíme, opepříme a podle chuti přilijeme vodu ze zelí. Provaříme. Konec už je na každém… buď nezahušťovat, nebo zahustit jíškou a nebo jako já troškou hladké mouky rozmíchané ve smetaně… normálně dávám zakysanou, teď jsem neměla tak jsem dala klasiku.
Podrobné info: