Ingredience: | |
zelí (kysané, nebo sterilované) | dle potřeby |
sádlo | 3 lžíce |
velká cibule | 1 ks |
klobása (uzené maso) | 1 ks |
sladká mletá paprika | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
mletý kmín | dle chuti |
nové koření | 3 - 5 kuliček |
bobkový list | 1 - 2 ks |
česnek | 1 stroužek |
hladká mouka | 2 - 3 lžíce |
Už dlouhou dobu jsem měla chuť na zelňačku, máte ji také rádi?
Na sádle zpěníme na jemno pokrájenou cibulku a přidáme pokrájenou klobásu (nebo uzené maso), lehce orestujeme, zaprášíme sladkou paprikou. Pak přidáme sůl, pepř, mletý kmín, bobkový list, pár kuliček nového koření (vkládám do čajového vajíčka včetně bobkového listu), přidáme zelí, česnek a podlijeme vodou (vývarem z uzeného masa). Necháme provařit a nakonec jen zahustíme jíškou, kterou si připravíme zvlášť a to tak, že rozpustíme sádlo a přidáme hladkou mouku. Někdo přidává brambory do zelňačky, ale u nás to nefrčí...
Podrobné info: