Pažitka
Název:

Zelňačka bez zahušťování


Zelňačka bez zahušťování


Ingredience:
Ingredience:
uzená žebra1000 g
kysané zelí300 g
bobkový list3 ks
nové koření5 kuliček
česnek3 stroužky
větší brambory4 ks
sůl dle chuti
pepř špetka
ocet dle potřeby
cukr dle potřeby
sladká smetana1 kelímek
zakysaná smetana1 kelímek
Postup přípravy:

Zelňačku zná snad notoricky každý, takže nebudeme dlouho omílat, jaká je to vynikající polévka a vrhneme se na přípravu.

Žebra spolu s kořením a celým oloupaným česnekem uvaříme doměkka. Vývar scedíme, maso obereme a překrájíme. Do uzeného vývaru dáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme dle chuti. Po cca 5 minutách přidáme překrájené /eventuelně propláchnuté/ zelí a vaříme cca 12 minut. Přidáme obě smetany. Dle chuti přidáme ocet, cukr, eventuelně sůl a taky pepř. Nakonec přidáme obrané maso a prohřejeme.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno