Ingredience: | |
uzená žebra | 1000 g |
kysané zelí | 300 g |
bobkový list | 3 ks |
nové koření | 5 kuliček |
česnek | 3 stroužky |
větší brambory | 4 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
ocet | dle potřeby |
cukr | dle potřeby |
sladká smetana | 1 kelímek |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
Zelňačku zná snad notoricky každý, takže nebudeme dlouho omílat, jaká je to vynikající polévka a vrhneme se na přípravu.
Žebra spolu s kořením a celým oloupaným česnekem uvaříme doměkka. Vývar scedíme, maso obereme a překrájíme. Do uzeného vývaru dáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme dle chuti. Po cca 5 minutách přidáme překrájené /eventuelně propláchnuté/ zelí a vaříme cca 12 minut. Přidáme obě smetany. Dle chuti přidáme ocet, cukr, eventuelně sůl a taky pepř. Nakonec přidáme obrané maso a prohřejeme.
Podrobné info: