Pažitka
Název:

Zelné placičky s koriandrem


Zelné placičky s koriandrem


Ingredience:
Ingredience:
bílé zelí, nakrouhané330 g
nasekaný koriandr + na ozdobu2 hrsti
jáhlová mouka90 g
rýžová mouka2 lžíce
sodovka160 ml
kurkuma1 lžička
mletý římský kmín1/2 lžičky
hrubozrnná sůl dle chuti
čtyřbarevný pepř dle chuti
citronová šťáva1 lžíce
olej dle potřeby
bílý jogurt k podávání1 ks
směs salátů k podávání dle chuti
chilli papričky1 - 2 ks
Postup přípravy:

Když se řekne zelí, tak bych řekla, že se skoro každému vybaví knedlo vepřo zelo. Já jsem se rozhodla pro jiné zpracování a to ve formě placiček. Jelikož jsem použila jáhlovou a rýžovou mouku, jsou tyto placičky i bez lepku a nepoužila jsem ani vejce. Proto je tato podoba vhodná i pro lidi s potravinovou alergií. Pokud si je chcete připravit i s klasickými surovinami, tak prostě jen použijete hladkou mouku a vejce. Výsledek stojí za to.

Nejprve si nakrouháme zelí a dáme do mísy, poté přidáme ostatní ingredience jako nasekaný koriandr, koření, obě mouky, sůl, pepř a sodovku. Promícháme. Na teflonové pánvi si rozpálíme trochu oleje a já použila silikonovou formu na lívance, kdy jsem směsí plnila jednotlivé lívanečky. Směs není úplně kompaktní, takže doporučuji dělat jednotlivé placičky v nějaké formě, buď silikonové, nebo třeba na volská oka. Smažíme nejprve z jedné strany cca 5 minut a pak na formu položíme velký talíř, opatrně otočíme a z talíře dáme zpět na pánev, abychom mohli osmažit druhou stranu. Z druhé strany smažíme také cca 5 minut. Podáváme s jogurtem a placičky posypeme nasekaným koriandrem a chilli. Můžeme přidat i směs salátů k podávání nebo podáváme třeba i s bramborovou kaší.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno