Ingredience: | |
brambory | 500 g |
kysané zelí | 500 g |
vejce | 3 ks |
česnek | 2 stroužky |
hladká mouka | 70 g |
škvarky | 100 g |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
kmín | dle chuti |
majoránka | dle chuti |
sádlo | 4 lžíce |
Děsnou dobu mám chuť na zelný placky! Dneska na ně došlo. Pěkně se škvarkama, pečený na sádle... hotová podzimní pohádka. No co, viď... když je těch 13 kilo dole.
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Zelí taky zbavíme nálevu a necháme ještě v cedníku okapat. Škvarky pokrájíme na drobněji, česnek nastrouháme najemno.
Ve větší míse smícháme všechny ingredience kromě sádla, na kterém pak placky smažíme dozlatova.
Podrobné info: