Těsto: | |
hladká mouka | 1 kg |
mléko nebo dle potřeby | 0,25 l |
olej | 0,25 l |
droždí | 1 - 2 ks |
sušená cibulka | špetka |
vejce | 1 ks |
Náplň: | |
mleté míchané maso | 1 kg |
cibule | 1 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
chilli | dle chuti |
kmín | špetka |
červená sladká paprika | špetka |
kysané zelí | 1 kg |
Ráda s maminou měním recepty a tak jsem měnila i tento. Dá se servírovat jako oběd jen s polévkou nebo i jako pohoštění...
Na těsto si zpracujeme všechny suroviny a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Mezi tím si připravíme náplň (a u chladnutí hlídat aby nebylo užíráno jako u nás doma)
Náplň: Na cibulce orestovat mleté maso lehce zasypat mletou paprikou, osolit, opepřit, přidat chilli a kmín. Vmíchat stejné množství kysaného zelí jako masa lehce podlít a podusit…Případně dochutit.
Vykynuté těsto si rozválíme a vykrajujeme tvary, které chceme ve výsledku mít. Na rohlíky trojúhelníky, kolečka na pirohy atd. Na vykrájené tvary dáme náplň a zabalíme do tvaru. Mně se asi nejvíce osvědčily rohlíky. Přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme kmínem, semínky nebo co má kdo rád.
Pečeme na 170 stupňů cca 30 minut.
Podrobné info: